DAB nieuws

RSS Hofstad radio feed
 • Vlaanderen: 94 Aanmeldingen voor proefprojecten lokale DAB+ 18-10-2021
  In Vlaanderen is grote interesse voor de aangekondigde proefprojecten voor lokale radio op DAB+. In totaal kwamen er 94 aanmeldingen binnen, zo meldt Radiovisie. Partijen hebben nu tot 1 december de tijd om een technische samenwerking te sluiten.
 • Vlaanderen: Rockzender Willy wisselt van DAB+-net 15-10-2021
  De digitale rockzender Willy van DPG wisselt in Vlaanderen van DAB+-netwerk. Het station ruilt ‘Vlaanderen2’ in voor ‘Vlaanderen1’. Voordeel van deze wissel is dat het station voortaan in heel Vlaanderen via hetzelfde kanaal (11A) te ontvangen is.
 • Frankrijk: Landelijke DAB+ officieel gestart met 25 stations 13-10-2021
  In Frankrijk zijn de twee landelijke DAB+-netwerken dinsdagochtend officieel van start gegaan. Hierdoor zijn 25 radiostations, waaronder alle grote netwerken en publieke radiostations, in de boog Parijs-Lyon-Marseille digitaal via de ether te ontvangen.
 • Duitsland: Saksen gaat regionale en lokale DAB+-capaciteit verdelen 07-10-2021
  De Oost-Duitse deelstaat Saksen gaat vol gas geven met DAB+. De regionale mediaraad SLM gaat starten met het verdelen van capaciteit voor een multiplex die de gehele deelstaat dekt, drie regionale multiplexen en een lokale multiplex in Dresden.
 • JND Classics vervangt Hotradio Hits op DAB+ in Zuid-NL 03-10-2021
  Hotradio Hits is zaterdag gestopt met uitzenden op DAB+. Op het netwerk Zuid-Nederland (kanaal 7A) is het station vervangen door JND Classics, een nieuw themakanaal van de Brabantse zender Radio JND.
 • Duitsland: Vakantiezender AidaRadio landelijk op DAB+ 01-10-2021
  Duitsland is maandag (4 oktober) een nieuwe radiozender rijker: AidaRadio. Om 8 uur gaat het radiostation van start via het tweede landelijke DAB+-netwerk. AidaRadio wil het vakantiegevoel thuisbrengen bij de luisteraars.
 • Tweede lokale DAB+-net Wallonië gelanceerd 29-09-2021
  In het Franstalige gedeelte van België is het tweede lokale DAB+-netwerk gelanceerd. Het gaat om het netwerk Liège (Luik) op kanaal 12B. Hierop zijn momenteel 11 radiostations te ontvangen.
 • Uitgifte lokale DAB Londen en Zuidoost-Engeland vertraagd 24-09-2021
  De uitgifte van vergunningen voor kleinschalige DAB in Londen en het zuidoosten van Engeland loopt vertraging op. Oorspronkelijk wilde Ofcom deze verdelen in ronde vier die begin volgend jaar van start gaat, maar de internationale coördinatie van frequenties verloopt trager dan verwacht.
 • Vlaanderen start proefprojecten met lokale radio op DAB+ 23-09-2021
  In navolging tot Nederland kunnen ook in Vlaanderen lokale radiostations kennis gaan maken met uitzenden op DAB+. Deze week heeft de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) voor tijdelijke vergunningen voor proefprojecten voor digitale etherradio.
 • Vlaanderen: Studio 100 laat van zich horen op DAB+ 15-09-2021
  In Vlaanderen is dinsdag een nieuw radiostation opgedoken op DAB+: 100 Crooners. Zoals de naam al doet vermoeden zendt het station uitsluitend crooners uit. 100 Crooners is een product van Studio 100, dat nu echt van zich laat horen op radiogebied.
0%